کد خبر : 3173

وجود آب مایع| سطح قمر

برآمدگی‌های عجیب و غریب دوتایی روی سطح قمر یخی مشتری، اروپا، می‌توانند نشانه‌ای از وجود مخازن کم عمق آب باشند.

به گزارش ورنداز :

تجزیه و تحلیل  مشابه در ورقه یخی گرینلند زمین نشان می دهد که این برجستگی‌ها می‌توانند توسط حفره‌های آب مایع موجود در درون یخ ایجاد شوند.

این یافته درک تازه‌ای در مورد فرآیندهای ژئوفیزیکی جهان‌های یخ‌زده ارائه می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که حیات فرازمینی، اگر در جایی در منظومه شمسی باشد، ممکن است در اقیانوسی که ده‌ها کیلومتر زیر یخ‌های اروپا نباشد، بلکه برخلاف تصور قبلی، بسیار نزدیک‌تر به سطح اروپا باشد.

داستین شرودر، زمین- فیزیکدانی از دانشگاه استنفورد می‌گوید که حیات فرازمینی با احتمال بیشتری می‌تواند در سطح کل بگیرد، چون اینجا، جایی است که مواد شیمیایی را از فضا، قمرهای دیگر و آتشفشان‌های «آیو» دریافت می‌کند.

اگر مکانیسمی که در گرینلند دیده شده را بتوانیم به اروپا تعمیم بدهیم، احتمال وجود آب در سطح آن بسیار بالاتر می‌رود.

اروپا مملو از معماها است. شواهد نشان می‌دهد که اروپا کاملاً یخ‌زده نیست، اما اقیانوسی مایع و آب‌نمکی دارد که توسط فرآیندهای زمین‌شناسی داخلی آن گرم می‌شود.

ارو‍ا به عنوان بهترین مکان در منظومه شمسی برای جستجوی حیات فرازمینی شناخته شده، شاید در اطراف دهانه‌های آتشفشانی کف اقیانوس، بتوان شواهدی از حیات در آن یافت.

با این حال، ما چیز زیادی در مورد این قمر نمی‌دانیم. به عنوان مثال ماهیت برآمدگی‌های دوتایی آن هنوز شناخته نشده. این برآمدگی‌ها برای اولین بار در تصاویری که توسط کاوشگر گالیله در دهه ۱۹۹۰ گرفته شد، کشف شدند و از همان زمان یک راز بودند.

آنها به طرز عجیبی، شبیه برآمدگی‌های غول‌پیکر یخچال طبیعی گرینلند هستند. اینها اگرچه بسیار کوچکتر از پشته‌های اروپا هستند، اما ظاهرا ماهیت یکسانی دارند.

دانشمندان برای بررسی نمونه زمینی، از فناوری رادار بهره بردند. داده‌های گردآوری شده در عرض ۲ سال، نشان داد که برآمدگی‌ها در گرینلند زمانی شکل می‌گیرند که یک مخزن آب تحت فشار وارد ورقه یخ منجمد می‌شود و باعث شکسته شدن صفحه یخ می‌شود. این امر، برآمدگی M شکل دو قله‌ای را در یخ ایجاد می‌کند.

تا زمانی که فضاپیماهای مجهز به رادار، داده‌هایی از ارو‍پا ثبت نکنند و  با داده‌های راداری گرینلند مقایسه نکنند، نمی‌توانیم ابراز نظر دقیقی کنیم.

خوشبختانه قرار است دو ماموریت اکتشافی با همین هدف انجام شود. JUICE متعلق به ESA و Clipper ناسا، هر دو مجهز به رادار نفوذگر در یخ هستند.

منبع پارسینه
ارسال نظر

آنچه دیگران میخوانند :
تبلیغات متنی