کد خبر : 29361

چای زنجفیل | انواع چای

نوشیدن روزانه یک فنجان چای زنجبیل فواید بسیاری برای سلامتی شما به ارمغان می‌آورد. این ریشه شگفت‌انگیز هزاران سال است که به عنوان یک گوهر آشپزی و داروی قدرتمند به دلیل خواص تسکین‌دهنده فوق‌العاده‌اش شناخته شده است. 

به گزارش ورنداز :

فواید چای زنجفیل

فواید شگفت‌انگیز چای زنجبیل فراتر از تسکین معده

نوشیدن روزانه یک فنجان چای زنجبیل فواید بسیاری برای سلامتی شما به ارمغان می‌آورد. این ریشه شگفت‌انگیز هزاران سال است که به عنوان یک گوهر آشپزی و داروی قدرتمند به دلیل خواص تسکین‌دهنده فوق‌العاده‌اش شناخته شده است. گرمای دلچسب چای زنجبیل، به خصوص زمانی که از ریشه تازه دم شده باشد، لذت نوشیدن آن را دوچندان می‌کند.

اگرچه چای زنجبیل منبع قابل توجهی از ویتامین و مواد معدنی نیست، اما سرشار از ترکیبات فعال زیستی است که فواید سلامتی متعددی را به ارمغان می‌آورند. در ادامه به برخی از این فواید اشاره می‌کنیم:

کاهش حالت تهوع و استفراغ:

چای زنجبیل می‌تواند به تسکین حالت تهوع و استفراغ ناشی از بارداری، بیماری حرکتی، شیمی‌درمانی و پس از جراحی کمک کند. تحقیقات نشان داده است که زنجبیل به اندازه داروهای ضد استفراغ رایج در دوران بارداری موثر است.

افزایش تحرک دستگاه گوارش:

زنجبیل با افزایش سرعت عبور مواد غذایی در روده، به هضم غذا و رفع سوء هاضمه کمک می‌کند.

کاهش دردهای عضلانی و مفصلی:

زنجبیل به دلیل خاصیت ضدالتهابی، می‌تواند دردهای عضلانی و مفصلی ناشی از آرتروز، روماتیسم و فعالیت‌های ورزشی را تسکین دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن:

زنجبیل با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری‌ها تقویت می‌کند.

کاهش وزن:

زنجبیل با افزایش متابولیسم و چربی‌سوزی، به کاهش وزن و تناسب اندام کمک می‌کند.

بهبود سلامت قلب و عروق:

زنجبیل با کاهش کلسترول و فشار خون، به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا:

زنجبیل با خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی، به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.

کاهش درد قاعدگی:

زنجبیل می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی و علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) کمک کند.

علاوه بر موارد ذکر شده، چای زنجبیل فواید دیگری نیز دارد که عبارتند از:

بهبود سلامت دهان و دندان

افزایش تمرکز و حافظه

کاهش استرس و اضطراب

بهبود کیفیت خواب

طرز تهیه چای زنجبیل:

برای تهیه چای زنجبیل، یک تکه ریشه زنجبیل را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب جوش دم کنید. می‌توانید برای طعم بهتر، عسل یا لیمو به آن اضافه کنید.التهاب را کاهش می‌دهد

التهاب مداوم عامل اصلی ایجاد و پیشرفت بیماری‌های مزمن مختلف است. خوشبختانه ترکیبات مختلف موجود در زنجبیل برای داشتن خواص ضدالتهابی در بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم فصلی، بیماری التهابی روده و همچنین پسوریازیس مورد مطالعه قرار گرفته است. زنجبیل ممکن است با کاهش تولید و آزادسازی مولکول‌های التهابی، فواید ضد التهابی داشته باشد. بنابراین، زنجبیل ممکن است نشانگر‌های التهابی مرتبط با بیماری را کاهش دهد.باعث تسکین درد می‌شود

نوشیدن منظم چای زنجبیل نیز ممکن است به کاهش درد کمک کند. زنجبیل برای کاهش درد ناشی از گرفتگی‌های قاعدگی، به‌ویژه زمانی که برای چند روز اول مرحله قاعدگی مصرف شود، مؤثر است. علاوه بر این، زنجبیل ممکن است به تسکین درد‌های مرتبط با درد عضلانی، میگرن، استئوآرتریت زانو و کمردرد مزمن نیز کمک کند. این اثرات کاهش درد ممکن است تا حدی به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی زنجبیل باشد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زنجبیل ممکن است قند خون را کنترل کند. بر اساس یک بررسی، زنجبیل می‌تواند به کاهش قند خون ناشتا و هموگلوبین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. ترکیبات موجود در زنجبیل باعث افزایش پاکسازی گلوکز در بافت‌های محیطی می‌شود که برای حفظ تعادل گلوکز خون و بهبود کنترل دیابت مهم است. به زبان ساده، زنجبیل ممکن است به انتقال گلوکز از جریان خون به سلول‌ها کمک کند و در نتیجه سطح قند خون را کاهش دهد.خطرات بالقوه و اقدامات احتیاطی

ریختن روزانه یک فنجان چای زنجبیل بعید است که خطرات جدی برای اکثر افراد ایجاد کند. سازمان غذا و دارو (FDA) زنجبیل را با دوز‌های تا ۴ گرم بی خطر می‌داند. خوشبختانه، فرمولاسیون معمول چای زنجبیل حاوی حدود ۱ تا ۱.۵ گرم در هر چای کیسه‌ای است. با این حال، اگر زنجبیل در مقادیر زیاد مصرف شود، می‌تواند چندین عارضه جانبی از جمله سوزش خفیف و اسهال ایجاد کند.

همچنین در صورت مصرف دارو‌های خاصی باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنید. برای مثال، زنجبیل دارای اثرات ضد پلاکتی است، که ممکن است خطر خونریزی را در صورت استفاده با دارو‌های ضد انعقاد یا ضد پلاکت مانند وارفارین افزایش دهد. همچنین، چون ممکن است قند خون را کاهش دهد، مصرف زنجبیل در کنار دارو‌های ضد دیابت ممکن است خطر هیپوگلیسمی (یا قند خون پایین) را افزایش دهد.فواید ضدالتهابی و ضد درد چای زنجبیل

کاهش التهاب:

التهاب مزمن زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن است. خبر خوب این است که ترکیبات موجود در زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی هستند و می‌توانند در درمان بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و پسوریازیس مفید باشند. زنجبیل با مهار تولید و آزادسازی مولکول‌های التهابی، التهاب را در بدن کاهش می‌دهد و به این ترتیب، علائم بیماری‌های التهابی را تخفیف می‌دهد.

تسکین درد:

نوشیدن منظم چای زنجبیل می‌تواند به تسکین انواع دردها کمک کند. زنجبیل در کاهش دردهای قاعدگی، به ویژه در روزهای اول قاعدگی، بسیار موثر است. همچنین، زنجبیل می‌تواند دردهای عضلانی، میگرن، استئوآرتریت زانو و کمردرد مزمن را نیز تسکین دهد. اثرات ضد درد زنجبیل تا حدی به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی آن است.

کنترل قند خون:

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند در کنترل قند خون موثر باشد. بر اساس یک بررسی، زنجبیل می‌تواند قند خون ناشتا و هموگلوبین A1C را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. ترکیبات موجود در زنجبیل با افزایش جذب گلوکز توسط سلول‌ها، به حفظ تعادل قند خون و بهبود کنترل دیابت کمک می‌کنند. به عبارت ساده، زنجبیل با انتقال گلوکز از جریان خون به سلول‌ها، سطح قند خون را در بدن کاهش می‌دهد.

هشدارها و احتیاطات:

مصرف روزانه یک فنجان چای زنجبیل برای اکثر افراد بی‌خطر است. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف زنجبیل تا دوز 4 گرم را بی‌خطر می‌داند. خوشبختانه، یک چای کیسه‌ای معمولی زنجبیل حاوی حدود 1 تا 1.5 گرم زنجبیل است.

با این حال، مصرف بیش از حد زنجبیل می‌تواند عوارض جانبی خفیفی مانند سوزش سر دل و اسهال ایجاد کند.

همچنین، اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید، باید در مصرف زنجبیل احتیاط کنید. زنجبیل دارای اثرات ضد پلاکتی است و می‌تواند خطر خونریزی را در صورت مصرف همزمان با داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکت مانند وارفارین افزایش دهد. علاوه بر این، زنجبیل می‌تواند قند خون را کاهش دهد، بنابراین مصرف آن در کنار داروهای ضد دیابت ممکن است خطر هیپوگلیسمی (قند خون پایین) را افزایش دهد.بنابراین، قبل از اینکه چای زنجبیل را به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید، باید با پزشک خود صحبت کنید - به خصوص اگر دارو‌های فوق را مصرف می‌کنید یا باردار یا شیرده هستید.

طرز تهیه چای زنجبیل
فرقی نمی‌کند یک چای کیسه‌ای زنجبیل خشک را بجوشانید یا ریشه زنجبیل تازه را بجوشانید، فرآیند آماده‌سازی بسیار مشابه و ساده است.
مرحله ۱: اگر زنجبیل تازه را انتخاب می‌کنید، با پوست کندن (اختیاری) و برش نازک یک تکه ریشه زنجبیل شروع کنید.
مرحله ۲: یک فنجان آب و ریشه زنجبیل را در یک قابلمه متوسط روی حرارت زیاد به جوش آورید. بعد از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم کرده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
اگر از چای کیسه‌ای استفاده می‌کنید، به سادگی یک فنجان آب را بجوشانید.
مرحله ۳: چای را در یک فنجان صاف کرده و ریشه زنجبیل را دور بریزید.
برای زنجبیل کیسه‌ای، آب داغ در حال جوش را در یک فنجان روی چای کیسه‌ای بریزید و برای مدت زمان توصیه شده در دستورالعمل‌های محصول دم کنید.
مرحله ۴: گرم سرو کنید و لذت ببرید!
افزودنی‌های اختیاری: برای افزایش طعم چای زنجبیل خود، می‌توانید کمی شیرینی با عسل یا شربت افرا اضافه کنید، چند تکه لیمو، پرتقال یا آناناس اضافه کنید، یا زنجبیل خود را همراه با زردچوبه یا چوب دارچین بجوشانید.چرا چای زنجبیل برای معده مفید است؟
چای زنجبیل می‌تواند ناراحتی معده همراه با حالت تهوع و استفراغ را کاهش دهد. به لطف ترکیبی به نام جینجرول، زنجبیل دارای خواص ضد تهوع است که می‌تواند حالت تهوع را تسکین و تحرک دستگاه گوارش را افزایش دهد تا به کاهش زمان احساس تهوع کمک کند.
آیا نوشیدن چای زنجبیل قبل از خواب خوب است؟
نوشیدن چای زنجبیل بعد از شام یا قبل از خواب می‌تواند به هضم غذا و حرکت روده کمک کند. چای زنجبیل یک گزینه عالی بدون کافئین برای نوشیدن قبل از خواب است، به خصوص اگر درد عضلانی را تجربه می‌کنید، زیرا خواص ضد التهابی آن ممکن است به آرامش آن کمک کند و خواب بهتری داشته باشید.
آیا چای زنجبیل معده را پاکسازی می‌کند؟
در حالی که زنجبیل ممکن است فواید خاصی برای سیستم گوارشی داشته باشد، معده را پاکسازی نمی‌کند و در فرآیند‌های سم زدایی طبیعی بدن ما نقشی ندارد. با این حال، ممکن است به کاهش درد معده و حتی جلوگیری از رشد عفونت رایج در معده ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری کمک کند.

نوشین کلاته خبرنگار و دبیر سرویس

منبع خبر انلاین
ارسال نظر

تبلیغات متنی