کد خبر : 25817

سرطان | نشانه های سرطان | ابتلا به سرطان

ابتلا به سرطان یک موضوع پیچیده است و بسیاری از عوامل مختلف می‌توانند نقش داشته باشند. در ادامه، تعدادی از عوامل شایع که با ابتلا به سرطان در ارتباط هستند

به گزارش ورنداز :

عوامل ابتلا به سرطان

ابتلا به سرطان یک موضوع پیچیده است و بسیاری از عوامل مختلف می‌توانند نقش داشته باشند. در ادامه، تعدادی از عوامل شایع که با ابتلا به سرطان در ارتباط هستند را ذکر می‌کنم:

  1. عوامل ژنتیک: وجود تغییرات ژنتیکی موروثی (مانند جنینی) در برخی افراد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. در برخی موارد، اگر یک عضو خانواده دچار سرطان شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان در اعضای دیگر خانواده نیز بالا می‌رود.

  2. عوامل رفتاری: برخی عوامل رفتاری می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، مانند مصرف تنباکو، مصرف الکل، تغذیه ناسالم، فعالیت بدنی کم، چاقی و برخی عوامل محیطی آلوده.

  3. عوامل محیطی: تعدادی از عوامل محیطی نیز با ابتلا به سرطان در ارتباط هستند، مانند تابش فرابنفش، تابش رادیواکتیو، مواد شیمیایی سمی (مانند بنزین، آسبستوس)، آلاینده‌های هوا و آب و ...

  4. سن: ریسک ابتلا به سرطان با پیشروی سن افزایش می‌یابد. بعضی از انواع سرطان‌ها بیشتر در سنین بالاتر شیوع دارند.

  5. عوامل مرتبط با شغل: بعضی از صنایع و محیط کارها ممکن است با سرطان در ارتباط باشند. مانند قرار گرفتن در تماس مستقیم با مواد شیمیایی خطرناک، تابش X و ...

  6. عوامل عفونی: برخی از عفونت‌ها، مانند عفونت با HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) در سرطان رحم و HPV و HBV (ویروس B هپاتیت) در سرطان کبد، می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

اگر شما یا عزیزانتان با علائم مشکوک مواجه شده‌اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب انجام شود.

برخی از علائم ابتلا به بیماری سرطان می‌توانند عمومی‌تر باشد مانند کاهش وزن و احساس خستگی. در موارد دیگر، علائم آن می تواند در بخش‌های خاصی از بدن مانند پوست پدیدار شود. سایر علائم هشدار دهنده این بیماری نیز به صورت شکل‌گیری توده، خونریزی غیرقابل توضیح یا تورم طولانی مدت بروز می‌کند.

با این حال، یکی از علائم کمتر شناخته شده سرطان که می‌تواند هر روز صبح روی ملافه و بالش شما قابل مشاهده باشد، تعریق شبانه است. تعریق شبانه اغلب به خصوص در تابستان نادیده گرفته می‌شود.اما کارشناسان توصیه می‌کنند صبح‌ها ملافه‌ و بالش خود را بررسی کنید تا ببینید آیا نشانه‌ای از تعریق بیش از حد شبانه بر روی آنها به وجود آمده است یا خیر.

البته پزشکان معتقدند که دلایل زیادی برای تعریق شبانه وجود دارد، از جمله عفونت‌های مختلف (باکتریایی و ویروسی)، واکنش بدن به مصرف مواد مخدر یا الکل، اختلالات هورمونی (مانند عملکرد بد تیروئید و قند خون پایین)، بیماری عصبی و ابتلا به برخی از بیماری‌های بدخیم همچون سرطان (خون، استخوان، پروستات و کلیه).

هنوز مطالعات پزشکی جامع زیادی وجود ندارد که بررسی کرده باشد چند درصد از تعریق‌های شبانه نشان دهنده بروز یک مشکل جسمی مهم است و چند درصد آن به دلایل غیرخطرناک رخ می‌دهد، اما فعلا پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که در بیشتر مواقع، عرق شبانه هیچ دلیل نگران کننده‌ای ندارد.

چنان که نتیجه مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ در اوکلاهامای ایالات متحده منتشر شد، نشان داد که بیماران ۶۵ سال به بالایی که تعریق شبانه را گزارش کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که تعریق شبانه را گزارش نکرده‌اند، در طی هفت سال پیگیری، با خطر مرگ و میر بیشتری مواجه نشده‌اند.

ارسال نظر

تبلیغات متنی