کد خبر : 12968

نفقه برای زنان شاغل

نفقه برعهده شوهر است و حتی با این توجیه که زن کار می‌کند هم نمی‌توان از پرداخت نفقه به او سر باز زد.

به گزارش ورنداز :

دریافت نفقه برای زنان شاغل چگونه است؟ 

نفقه برعهده شوهر است و حتی با این توجیه که زن کار می‌کند هم نمی‌توان از پرداخت نفقه به او سر باز زد.عقد نکاح سبب به وجود آمدن آثاری در روابط میان زوجین می‌شود. یکی از این تکالیف لزوم پرداخت نفقه به زن است. انجام این تکلیف از سوی مرد به اندازه‌ای مهم است که در قانون ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه مشخص شده و در صورت ترک انفاق از سوی مرد ممکن است به مجازات حبس محکوم شود. 

نفقه زن شاغل

یکی از مزایای نفقه زن آن است که پرداخت نفقه به وی مشروط به فقر زن نیست. بنابراین حتی اگر زن دارای اموالی بوده و قادر به تامین نیازهای خود بوده و همچنین درصورتی‌که زن شاغل باشد، باز هم پرداخت نفقه زن بر عهده شوهر است. در پرداخت نفقه به زن تفاوتی میان زنان شاغل و زنان غیر شاغل نیز وجود ندارد.

اما پرداخت نفقه به فرزند این‌گونه نیست؛ چرا که شرط پرداخت نفقه به فرزندان این است که فرزند صاحب مال کافی نباشند و نتوانند به واسطه اشتغال به کاری نفقه خود را تأمین نمایند. بنابراین اگر فرزندان خودشان صاحب دارایی باشند یا بتوانند کار کنند و صاحب درآمد باشند، پرداخت نفقه ایشان بر پدر ضروری نیست. 

میزان نفقه زن شاغل

بر اساس ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، نفقه زن عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن. بنابراین پرداخت نفقه زن شاغل به نوعی که نیازهای وی تامین شود، بر عهده شوهر است. بر اساس قانون مدنی، مرد موظف به تأمین نیازهای همسر خود از قبیل مسکن، البسه، نان، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج است. بنابراین میزان نفقه زن عبارت است از نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن. میزان نفقه زن شاغل نیز همین‌گونه است و مرد موظف به تامین آن است.

 نفقه زنان شاغل

منبع مجله دلتا
ارسال نظر

آنچه دیگران میخوانند :
تبلیغات متنی