کد خبر : 19345

بهشت زهرا | قیمت پلاک بهشت زهرا

تاجیک با اشاره به اینکه در شرایط عادی و غیربحرانی میانگین روزانه ۱۷۰ ورودی اموات داریم، گفت: معمولا از این تعداد ۳۰‌درصد منتقل به استان‌ها و شهرستان‌‌‌های دیگر می‌شوند و ۷۰‌درصد در داخل بهشت‌زهرا به خاک سپرده می‌‌‌شوند .

به گزارش ورنداز :

تاجیک با اشاره به اینکه در شرایط عادی و غیربحرانی میانگین روزانه ۱۷۰ ورودی اموات داریم، گفت: معمولا از این تعداد ۳۰‌درصد منتقل به استان‌ها و شهرستان‌‌‌های دیگر می‌شوند و ۷۰‌درصد در داخل بهشت‌زهرا به خاک سپرده می‌‌‌شوند

امواتی که در داخل بهشت زهرا به خاک سپرده می‌‌‌شوند در قطعات جدید دفن می‌‌‌شوند مگر اینکه از قبل، قبری پیش‌خرید کرده یا یکی از بستگان درجه یک قبری داشته و برخی از اموات نیز به شرط گذشت ۳۰ سال از دفن میت‌شان می‌توانند بر روی امواتشان دفن شوند، چراکه اگر ۳۰ سال از زمان دفن یک میت گذشته باشد، در صورت رضایت خانواده، قبر بهینه‌‌‌سازی و سه‌طبقه شده و می‌توان در این قبر، اموات جدید دفن کرد.

وی درخصوص تعداد متوفیان دفن‌شده در بهشت‌‌‌زهرا‌‌‌ (س) گفت: تا امروز حدود یک میلیون و ۷۰۰‌هزار متوفی در قطعات مختلف بهشت زهرا (س) دفن شده‌‌‌اند که این تعداد در قالب قبور یک‌طبقه تا سه‌طبقه هستند؛ البته بر اساس تکلیفی که بر عهده‌مان گذاشته شده، برای آمادگی در بحران‌ها، قبور چهار طبقه را نیز در بهشت‌‌‌زهرا (س) در اختیار داریم.

تاجیک ادامه داد: بهشت‌‌‌زهرا‌‌‌ (س) بر اساس مصوبات شورای شهر، همچنان نسبت به آماده‌‌‌سازی تعدادی قبور بحران که یک تکلیف قانونی برای ماست دچار عقب‌‌‌ماندگی است و باید سرعتمان را در اجرای این تکلیف قانونی هم در بهشت‌‌‌زهرا‌‌‌ (س) و هم در آرامستان‌‌‌های دیگر تهران افزایش دهیم. اگر خدای ناکرده زلزله‌‌‌ای در تهران اتفاق بیفتد، فارغ از قدرت زلزله، ما با چه وضعیتی مواجهیم؟ از این رو تمرکز قبور در بهشت‌‌‌زهرا‌‌‌ (س) جوابگوی هیچ حجمی از متوفیان احتمالی در بحران‌های بزرگ نیست؛ بنابراین بر اساس برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها، تلاش شده هم تعدد قبور و هم تعدد آرامستان‌‌‌ها به گونه‌‌‌ای باشد که در هنگام وقوع بحران، مردم در نزدیک‌ترین نقطه و در سریع‌‌‌ترین زمان ممکن بتوانند متوفیان را خاکسپاری کنند.

 

مدیرعامل سازمان بهشت‌‌‌زهرا‌‌‌ (س) تاکید کرد: البته این عقب‌‌‌ماندگی مربوط به مدیریت فعلی شهر تهران نیست و در دوره‌‌‌های مختلف و در سال‌های گذشته، متاسفانه به وظایف تکلیفی در این خصوص به خوبی عمل نشده است و این عقب‌‌‌ماندگی به دوره مدیریت فعلی شهر تهران به ارث رسیده است؛ همین که ما امروز صرفا یک آرامستان برای کلان‌شهر تهران با ۹ میلیون نفر جمعیت ساکن داریم و اموات این کلان‌شهر در یک نقطه به صورت متمرکز و انبوه خاکسپاری می‌شوند، به خودی خود نشان‌‌‌دهنده عقب‌‌‌ماندگی ما در این حوزه است. به عبارت دیگر ما امروز باید تعداد بیشتری آرامستان برای شهر تهران در اختیار می‌‌‌داشتیم تا هم تدفین روزانه به خوبی انجام شود و هم ترافیک مسیرهای منتهی به بهشت زهرا (س) در آخر هفته‌ها و پایان سال و همچنین مناسبت‌‌‌هایی که در آن مردم به زیارت اهل قبور می‌‌‌روند به شکل فعلی نباشد.

 

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما در مدیریت شهری و همچنین پیگیری شورای شهر تهران به شکلی است که در یک بازه زمانی کوتاه این عقب‌‌‌ماندگی‌‌‌ها هم در حیث تعدد آرامستان‌‌‌ها و هم در تعداد قبور جبران شود. چراکه به هرحال با توجه به تعداد یک میلیون و ۷۰۰‌هزار متوفی خاکسپاری‌شده در بهشت زهرا (س)، نیاز ما به قبور برای ۵۰ سال آینده با توجه به رشد جمعیت، چند برابر این تعداد خواهد بود؛ از این رو باید فضا را به گونه‌‌‌ای مدیریت کنیم که مردم حداقل تا ۵۰ سال آینده در این بخش نگرانی نداشته باشند.

وی درباره مبالغ میلیاردی فروش قبر نیز گفت: نرخ‌‌‌گذاری قبور نیز در گذشته توسط شورای شهر تهران انجام شده و قیمت‌ها در ناحیه ۱، ۲ و ۳ متفاوت هستند و در قطعات قدیمی که در ناحیه ۱ و ۲ داریم بعضا این نرخ‌ها سوال‌برانگیز است، چرا که در قطعات جدید که دفن روزانه انجام می‌شود و پیش‌فروش نداریم؛ بر همین اساس با توجه به مشکلاتی که در گذشته وجود داشت و بنا به مطالعاتی که انجام شد تصمیم گرفتیم، در شرایط جدید فقط هزینه خرید دو طبقه از قبور سه‌طبقه را با نرخ مصوب روز دریافت کنیم و یک طبقه باقی‌مانده با اولین دفن انجام‌شده در این پلاک، با نرخ روز در آینده دریافت می‌شود.

تاجیک در مورد قیمت قبور با تاکید بر اینکه نرخ بهای خدمات و قیمت قبر در بهشت زهرا هرسال توسط شورای شهر تهران مصوب می‌شود افزود: در سال ۱۴۰۱ قیمت قبر سه‌طبقه در قطعات قدیمی ۸۲ میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان بوده، در ناحیه ۲ بهشت زهرا، قیمت قبر ۵۰ میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان و در ناحیه ۳ که قطعات جدید است و دفن روز در آن انجام می‌گیرد و پیش‌فروش نداریم، یک طبقه رایگان است و برای دو طبقه دیگر نیز هر طبقه قیمتش سه میلیون تومان است. قیمت پیش‌فروش نیز در ناحیه ۱و۲ بهشت زهرا نرخ مصوب روز ۱۴۰۱ است منتها با این تفاوت که هزینه دو طبقه از سه طبقه را می‌گیریم و یک طبقه دیگر را موقعی که اولین دفن انجام می‌شود با قیمت روز محاسبه می‌‌‌کنیم.

تاجیک اضافه کرد: از این رو درخصوص قیمت‌های نجومی که بعضا گفته می‌شود، این مبلغ بر اساس نرخ مصوب شورای شهر دریافت می‌شود؛ البته اینکه آیا در گذشته چنین مواردی وجود داشته یا نه اطلاع ندارم ولی با توجه به اینکه هر کد ملی تنها می‌تواند یک پلاک قبر را خریداری کند و خرید پلاک قبور نیز صرفا به معنی خرید حق انتفاع از قبر است نه حق مالکیت آن؛ از سوی دیگر با توجه به اینکه در دوره جدید، حق انتقال سند قبور از فردی به فرد دیگر نیز عملا امکان‌‌‌پذیر نیست، این موضوع نمی‌تواند در شرایط جدید توجیهی داشته باشد.

منبع اقتصاد آنلاین
ارسال نظر

تبلیغات متنی