کد خبر : 15081

تلفن همراه | شنود شدن تلفن های همراه | بدافزارهای تلفن‌های هوشمند | مراحل ریست کردن گوشی هوشمند

راه های تشخیص شنود تلفن همراه را در این مطلب متوجه میشوید

به گزارش ورنداز :

بدافزارهای تلفن‌های هوشمند، یک تهدید در حال رشد و همیشگی به شمار می‌روند. این درحالی است که بیش از ۵ میلیارد نفر در سراسر دنیا از موبایل استفاده می‌کنند و بیش از ۹۰% آنها از تلفن‌های هوشمند یا مجهز به اینترنت بهره می‌برند که به‌طور میانگین ۴۰ برنامه روی هر یک از این گوشی‌های هوشمند نصب است.

در پایان سال جاری میلادی، بیش از ۲۰۰ میلیارد اپلیکیشن از فروشگاه‌های اپلیکیشن‌های مجازی دانلود خواهند شد که در برخی از آنها ممکن است خطراتی نهفته باشد.

فروشگاه‌های نرم‌افزارهای رسمی تحت کنترل اپل و گوگل، در حذف اپلیکیشن‌های ناامن هوشیارانه عمل می‌کنند ولی بسیاری از کاربران گوشی‌های موبایل برای دریافت برنامه‌ها، از برخی از برنامه های دانلود شخص ثالث استفاده می‌کنند که مملو از بدافزارهای آلوده هستند.

البته این تهدیدها فقط به فروشگاه‌های اپلیکیشن ختم نمی‌شوند و مجرمان سایبری جعبه ابزاری مملو از روش‌های مختلف دارند تا بدافزارهای مخرب را وارد موبایل شما کنند. تنها کافی است که به یک وب‌سایت اشتباه سر بزنید، یا برروی یک لینک تعبیه شده در یک ایمیل یا پیام متنی کلیک کنید یا یک فایل پیوست شده را باز کنید تا تله سایبری برروی موبایل‌تان فعال شود.

آشنایی با ریسک‌های موجود

بدافزارهای موبایل، یک نگرانی رو به افزایش در زمینه امنیت سایبری است. این موضوع می‌تواند منجر به سرقت و شاید فروش داده‌های خصوصی شما شود.

در حال حاضر ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، عامل ۴۲% بدافزارهای جدید موبایل در سراسر جهان هستند. تهدیدات بدافزاری بانکی، به ویژه در دستگاه‌های اندرویدی ۸۰% افزایش یافته و بنا بر آخرین گزارش‌های امنیتی منتشره، بهره‌گیری از اکثر برنامه‌های آنتی‌ویروس رایگان و یا حتی پولی روی گوشی‌های موبایل، کمک چندانی به تشخیص یا پیشگیری از حملات سایبری پیچیده نمی‌کنند.

تقریبا نیمی از برنامه‌های آنتی‌ویروس رایگان اندروید، عملکرد موثری در شناسایی بدافزارها ندارند.

البته آیفون نیز از نظر امنیت، غیرقابل نفود نیست. گرچه بدافزارهای اندرویدی به مراتب بیشتر از آلودگی‌های iOs رایج هستند ولی مجرمان سایبری اخیرا دسترسی بهتری به آیفون‌ها پیدا کرده‌اند و هر دو پلتفرم در معرض بدافزارهایی هستند که درهای مخفی به تلفن شما را از طریق پیام‌های متنی و دیگر فایل‌های به اشتراک گذاشته شده را باز می‌کنند.

مجرمان سایبری، داده‌ها و اطلاعات موبایل شما را می‌خواهند و بسیاری از بدافزارهای موبایل به نحوی طراحی شده‌اند که با دسترسی به داده‌های دیجیتال شما، نام‌های کاربری و رمزهای عبور شما را سرقت کنند و بدین ترتیب به حساب بانکی شما دسترسی پیدا خواهند کرد.

اما کار سارقان سایبری به همین‌جا ختم نمی‌شود. آنها به علاوه نرم‌افزارهای تهاجمی‌ای دارند که به آنها امکان دسترسی به صدا وتصویر و همچنین موقعیت مکانی شما را می‌دهد.

چه باید کرد

قبل از هر کار باید با نقاط ضعف‌تان در استفاده از تلفن‌های هوشمند آشنا شده و آنها را برطرف کنید. شما باید کار را برای مجرمان سایبری در سوءاستفاده از موبایل‌تان دشوارتر کنید. نقطه شروع عالی برای این کار، بررسی برنامه‌هایی است که روی موبایل‌تان نصب کرده‌اید.

معمولا شما با ورود به بخش تنظیمات (Setting)، انتخاب گزینه اپلیکیشن‌ها (Apps) و سپس تمام اپلیکیشن‌ها (See all Apps) می‌توانید برروی نام اپلیکیشن کلیک کرده و لیست را به پایین رفته تا به بخش مجوزها (Permissions) برسید.

در هربرنامه بررسی کنید که به‌صورت پیش فرض، چه مجوزهایی به برنامه داده شده است و تمام موارد به جز مواردی که اپلیکیشن به آنها نیاز دارد را حذف کنید. از خودتان بپرسید که چرا فلان برنامه باید به دوربین ، میکروفن، اسناد و عکس‌های شما دسترسی داشته باشد. اینها دقیقا همان راه‌هایی هستند که توسعه‌دهندگان برنامه، داده‌های شما را برای کسب درآمد از نرم‌افزار جمع‌آوری می‌کنند.

مطمئن شوید که گزینه حذف مجوزها و آزاد کردن فضای موبایل برای برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید را فعال می کنید. حتی بهتر است که برنامه‌هایی که از آنها استفاده نمی‌کنید را از موبایلتان پاک کنید و برای این کار کافی است که برای چند ثانیه انگشتتان را روی نام برنامه نگه داشته و گزینه Uninstall را انتخاب کنید.

گوشی‌های اندروید

وارد بخش تنظیمات (Setting) شده و بخش مجوزها (Permissions) را باز کنید. موقعیت این بخش در تنظیمات، بسته به نسخه اندرویدی که روی موبایل‌تان نصب است و البته رابط کاربری (UI) ای که سازنده گوشی از آن استفاده می‌کند، متفاوت است.

آیفون

وارد بخش تنظیمات (Settings) شده و در بخش Apple ID، وارد گزینه رمز عبور و امنیت (Password & Security) شوید. برای تنظیم گزینه‌های مدنظرتان، برروی آیتم‌های منو پیش بروید. تمرکز ویژه‌تان را برروی اپلیکیشن‌هایی بگذارید که از بخش Apple ID استفاده می‌کنند. اینجا جایی است که می‌توانید برنامه‌های شخص ثالث که به حساب‌هایتان متصل هستند را بیابید؛ برنامه‌هایی مثل برنامه بدنسازی یا اپلیکیشن ایمیل. هرچه می‌توانید فهرست را کوتاه‌تر کنید و برنامه‌هایی که دیگر استفاده نمی‌کنید را با لمس دکمه ویرایش و انتخاب دکمه قرمز، حذف کنید.

روی موبایل‌تان بدافزار دارید؟

با دیدن اولین نشانه عجیب و غریب در موبایل‌تان، به وجود بدافزار شک کنید. هر دو پلتفرم گوشی‌های هوشمند اندروید و اپل، مجموعه‌ای از نشانه‌های عجیب مشترک را به نمایش می‌گذارند که حاکی از احتمال وجود بدافزار در دستگاه موبایل است.

اگر بدانید که اخیرا چه اپلیکیشن‌هایی روی موبایل‌تان نصب کرده‌اید یا چه فایل‌ها یا لینک‌هایی را باز کرده‌اید، به شما کمک زیادی خواهد کرد. این اطلاعات باعث می‌شود تا بتوانید برای رفع مشکل احتمالی بدافزار وارد عمل شوید. اگر موبایل شما یک یا بیشتر از یکی از این شش نشانه را داشت، احتمالا دلیل آن به بدافزارها بر می‌گردد:

۱- پیغام‌ها و پاپ‌آپ‌های غیرمعمول

پیغام‌های نامناسب یا پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی ناخواسته، نشانه‌های وجود بدافزار یا جاسوس‌افزار هستند.

۲-عناوین موجود در موبایل‌تان که آنها را نمی‌شناسید

اگر به‌عنوان مشکوکی برخوردید، این عنوان را در اینترنت جستجو کنید. ممکن است به این جواب برسید که آیا اپلیکیشن مدنظر شما ایمن است یا خیر. در عین حال تمام برنامه‌های ناشناس را حذف کنید.

۳- عملکرد کند موبایل

این ممکن است به این معنا باشد که شما از بخش عمده‌ای از حافظه RAM موبایل خود استفاده کرده‌اید. برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید را پاک کرده و موبایل‌تان را Reset کنید. اگر کندی موبایل‌تان همچنان پابرجا بود، به وجود بدافزار شک کنید.

۴- مصرف بالای اینترنت یا باتری

زمانی که بدافزار در موبایل مشغول فعالیت باشد، دو نشانه مصرف بالای اینترنت و تمام شدن سریع باتری دست به دست هم می‌دهند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چطور با ریست کردن سیستم می‌توانید برای پاک کردن حافظه و فضای ذخیره‌سازی موبایل‌تان اقدام کرده و در عین حال بدافزارها را هم پاک کنید.

۵- نویزهای غیرمعمولی یا ثابت در تماس‌های تلفنی

این نشانه، معمولا حکایت از آن دارد که یک برنامه نظارتی، در حال جاسوسی از مکالمات تلفنی شماست.

۶- پیام‌های صوتی یا متنی عجیب و غریب

دریافت پیام‌ها و تماس‌های ناشناس، نشانه‌ای از این است که دسترسی به تلفن شما وجود دارد و امنیتتان در خطر است.

شیوه پاک کردن بدافزارها

ریست کردن و یا ری‌استور (Restore) کردن تلفن هوشمند یکی از کاربردی‌ترین راهکارها برای پاک کردن بدافزارهای مشکوک است. این کار را بدون اتلاف وقت و یا خرید و دانلود برنامه‌های امنیت موبایل انجام دهید. اکثر برنامه‌های صرفه‌جویی در مصرف باتری و یا برنامه‌های پاک کردن حافظه، تقریبا بی‌فایده هستند.

وقتی این مراحل را پشت سرگذاشتید، باید دوباره گوشی خود را تنظیم کرده و راه‌اندازی کنید.

مراحل ریست کردن گوشی هوشمند اندروید

اطمینان حاصل کنید که داده‌های شما بر روی گوگل درایو یا یک راه‌حل مشابه پشتیبان‌گیری (که در ادامه درموردش توضیح خواهیم داد) پشتیبان‌گیری (Backup) شده است. اگرچه تهیه نسخه پشتیبان در گوگل درایو الزامی نیست ؛ اما راهکار آسانی پیش روی شماست. باید دست‌کم از اطلاعات و داده‌های شخصی‌تان یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. در غیراین صورت یک نسخه کپی از اطلاعاتی که برروی دستگاه وجود داشته، بعد از انجام عملیات ریست کردن گوشی از بین خواهند رفت.

برای انجام این کار وارد بخش تنظیمات (Setting) شده و گزینه سیستم را انتخاب کنید. وارد بخش Reset شوید و گزینه پاک کردن تمام داده‌ها (Erase all data / Factory reset) را انتخاب کنید.

در پائین صفحه روی Reset Phone بزنید و زمانی که از شما خواسته شد که آیا اطمینان دارید که می‌خواهید موبایلتان را Factory reset کنید، گزینه Erase Everything را انتخاب کنید. سپس مجددا تمام اپلکیشن‌های مدنظرتان را از گوگل پلی انتخاب و نصب کنید.

انجام این مراحل برای ریست کردن آیفون

با استفاده از iCloud یا راهکارهای دیگری که معرفی خواهیم کرد، از داده‌هایتان پشتیبان‌گیری کنید. البته مطمئن شوید که اطلاعات ذخیره شده در iCloud شما آلوده نباشد.

حالا به بخش تنظیمات (Setting) رفته و وارد بخش General شوید و روی گزینه Transfer or Reset iPhone کلیک کنید. گزینه پاک کردن تمام محتوا و تنظیمات (Erase All Content and Settings) را انتخاب کرده تا تمام اپلیکیشن‌ها و داده‌ها پاک شوند. البته قبل از این کار مطمئن شوید که از تمام داده‌هایتان برروی iCloud یا درایو پشتیبان‌گیری کرده باشید.

آیفون خود را ریست کرده و دوباره تنظیمات را انجام دهید و برنامه‌های مدنظرتان را از App Store دانلود کنید.

 

منبع منیبان
ارسال نظر

نظرات کاربران
  • علی اصغر ایلخان

    فحش ناموسی بدهید به زن و خواهر و مادر اگر جواب داد متوجه بشوید گوش میکرده

  • ناشناس

    گوشی مقامات بخرید شنود نداره چون برای دزدی اختلاس هست

  • سید علی

    سلام. خدا پدر و مادرتون رو بیامرزه بابت مقاله ای گذاشتید و مردم رو هوشیار میکنید .
    من خودم ۲ سال گوشیم توسط یکی از دوستانم کنترل میشد و خبر نداشتم چون بغیر از واتساپ تلگرام که برای کار استفاده دارم برنامه دیگه ای رو بلد نیستم . دوستم گوشی بنده رو دسترسی کامل داشت از همه مسایل من خبر داشت وقتی بدنبال راه حل برای قطع دسترسی اش رفتم ۹۰ درصد موبایل فروش ها هم بلد نبودن حتی سامسونگ اکانت رو هم نمیدونستن چه کارایی داره تا مجبور شدم ریست کلی کنم و حتی ایمیل هم عوض کنم که خیلی ضرر کردم . تا الان که مقاله ای شما رو خوند ام خدا خیرت بده شمای که امکانش رو دارید برای اطلاع رسانی و سواد اینکار رو دارید هتما بازهم تکرار کنید برای هوشیاری مر
    رسانه ملی کشورمون که وظیفه اش هست کاری نمیکنه .خدا پدر و مادرت رو بیامرزه خدا خیرتون بده .

  • ناشناس

    بیخیال بابا

  • نسل سوخته

    اینا میخان اینکارو کنیم تا هرچی فیلم اغتشاش توش بود پاک بشه، معلوم نیست به فکر ملتن یا بفکر خودشون؟!

  • ناشناس

    یه نظام دزد خانه درست کردید مردم را بیچاره کردید کثافت ها

  • ناشناس

    درود بر شما.درود

  • محمد

    توام کشتی خودتو ...2ساعته دارم مقاله میخونم..نفمیدم بلاخره چیکار کنم..اح اح اح

  • علی ازاد

    اون بخاطر نفهمی خودته که نمیفهمی چی گفته وچیکار کنی

  • ایرانی

    به نظر من تو هر خونه یه بسیجی بزارن بهتره مثل زمان حمله اعراب به ایران

  • ناشناس

    تلفن ها تحت کنترل هستند!

  • ناشناس

    فقط این موارد نیست بمدت چندسال هست که برخی مغازه های موبایل فروشی‌ ب محض فروش موبایل درقسمت تنظیمات تماس هدایت تماس روبه شماره های مشخصی فعال میکنن که ب دلیل کنترل وشنود
    گوشیه خودم ازجمله همین موارد بود ک بعداز چندماه ازخرید وپیش اومدن موارد عجیبوغریب در زندگیم متوجه شدمو چک کردم دیدم بله کاملا درسته واسکرین گرفتم برای اثبات حرفم بعد درستش کردم

  • ناشناس

    از اطلاعات ‌‌‌‌‌‌‌‌شم‌ممنون

  • آسکانی

    حقیقتا من چند دفعه این کار رو انجام دادم گوشیم زیاد داغ میکرد و باتری زود خالی میکرد ولی همین فایل های که بک آپ گرفتم هم آلوده بودن به محض اینکه دوباره بارگیری کردم گوشی همون طور شد باز فایل ها رو به یه یو آی بی انتقال دادم و گوشی رو ریست زدم خوب شد الان حدود دو سال هست ازش استفاده میکنم نه داغ می کنه و نه هنگ ولی من فقط از گوگل پلی برنامه میگیرم

  • Yadolah lotfi

    دست شما درد نکنه واقعا مفید بود انشاالله در تمامی کارها موفق باشید

  • امانی

    سلام دقیقا چند ساله پیش نامزدم گوشی من و شنود می کرد البته به نام من در سال ۹۲ چند تا خط هم خریداری کرده بود که بطور اتفاقی متوجه شدم و با دستور قضایی مسدود شد مراقب خودتون زندگیتون و آدمهای اطرافتان باشید.....

  • خیال شور

    من اطلاعاتم ازرایانه واینترنت و فوت وفن گوشیها تقریبن به روزه، فقط همینresetنمدونم چیه.

  • علی

    آدم حسابی در مقاله گفتند از داشته هات بکاپ بگیر چرا متوجه نمیشی ،بخاطر اینه که فیلمهای فلان پاک بشه؟؟؟؟!!!!

  • مهدی از مشهد

    بهترینش همون گوشی های قدیمی نوکیا ....

  • یونس

    شنود بشود مگر ما مثل خودشان وخانواده شان دزدی میکنیم مگر ما اختلاس گر هستیم ما مردم ایران اغتشاش گر هستیم وحکم اعدام از طرف اینها برایمان بهترین وبرای آنها عزا است من پیرمرد وبازنشسته مگر چقدر زیر بار آین خفت حکومت باید برویم

  • نورالدین نصرتی

    بسیارعالی اما بعلت بلندی مطالب حافظه ام یاری نمیکند،ضمنآمتآسفانه گوشی بازنیستم

  • hosein

    سلام ممنون بابت برنامتون.مردم زیادحرف میزنن دهن دروازه رومیتونی ببندی ولی دهان مردمونه مهم اینه ک بفکرهمه مایین عجرتون بااباعبدالله الحسین خیربینی یاعلی 🙏🌹

  • H

    بازگشت به حالت کارخانه

  • ناشناس

    همه دروغه
    چرا هرچیزی را باور می‌کنید

  • علی

    غیر از آخوند کی شنود میکنه

  • سیدعلی اکبر

    اگرقرارباشه شنودنشه اطلاعات مااینهمه قوی عمل نمیکردالبته گفتگوهای معمولی وپیام های مثل آن مهم نیستن.وقتی اینهمه شبکه های فارسی زبان که همه شون ایرانی هستن کمرهمت به نابودی ایران وایرانی بستن بهشون حق بدین.بهرحال کشورمان نظرنظامی وامنیت درمنطقه حرف اول رامیزند.

  • مسعود

    ها ماشاالله ،از بس گفتیم امنیت ، تو روز روشن ببین تو شاهچراغ چه کردند ، ای لعنت بر آدمی که میاد مردم بیگناه را اینجور میکشه ،

  • بلاکتها

    لطفامتن مادیده شود.
    مقاله کاملا درسته و شنود گوشی سالهاست که دراروپا هم چندباری غوغا کرد ومعترض داشته.بخوان هرگوشی رامیتوانندشنودکنند حتی زمان استفاده نکردن ازگوشی.

  • ناشناس

    واقعا

  • علی

    *#62# بزنید شنود داشته باشه میگه

  • رضا

    ممنون از راهنمایی شما

  • ناشناس

    یییئ

  • غلام حسین

    کسایی باید از این موضوع واهمه کنند که کارشان با سازمان های اطلاعاتی و قاچاقچی و جاسوسی مر تبطند مردم عادی که به به زور پول هزینه ایتترنت وهزینه تلفنشان را پرداخت میکنند چی دارند که بترسند شنود میشه یا نه احوالپرسی که شنود لازم نداره .

  • ناشناس

    سلام ،به یو آی بی انتقال دادی ، 🤔
    میتونی توضیح بیدی .

  • محسن لطیفی هستم

    گوشیم ۵ سال شنود می‌شود توسط خانواده خانمم میتوانید کمک بکنید منم مبلغی که رضایت شما جلب شود کار به کارت مینکم

آنچه دیگران میخوانند :
تبلیغات متنی