کد خبر : 25071

اثرات مخرب خیانت | اثرات خیانت بر طرف مقابل

خیانت، واژه‌ای سنگین و دردناک که بار معنایی عمیقی در روابط انسانی دارد. نقض تعهد، پیمان و وفاداری، ریشه در تار و پود اعتماد می‌دواند و آن را به تاراج می‌برد

به گزارش ورنداز :

عوارض خیانت 

اثرات مخرب خیانت

خیانت، واژه‌ای سنگین و دردناک که بار معنایی عمیقی در روابط انسانی دارد. نقض تعهد، پیمان و وفاداری، ریشه در تار و پود اعتماد می‌دواند و آن را به تاراج می‌برد.

خیانت از جمله عواملی است که می‌تواند اثرات مخرب بسیاری را در زندگی فرد و حتی در جامعه به وجود آورد. برخی از اثرات مخرب خیانت عبارتند از:دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چرا فردی خیانت می‌کند. فرد مرتکب خیانت احساس می‌کند می‌تواند بازیگوشی کرده و یا کم‌تر با ممانعت‌ها و محدودیت‌های دوران جوانی مواجه است. افراد در طول زمان تغییر می‌کنند و نیاز‌ها و خواسته‌های آنان نیز تغییر می‌کند. این جزو طبیعت انسان است. شایان ذکر است که زمانی که خیانت رخ می‌دهد معمولا به این دلیل نیست که صرفا یک نفر یعنی فرد خیانت کننده ناراضی بوده است. به طور کلی در یک رابطه زناشویی دو نفر ناراضی هستند.

1- افزایش احساس نارضایتی و ناراحتی: خیانت به هر شکلی باعث کاهش اعتماد و تعلقات افراد به یکدیگر می‌شود و ممکن است احساس نارضایتی و ناراحتی در طرفین رابطه ایجاد کند.

2- افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روحی: خیانت می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روحی مانند افسردگی، اضطراب و استرس شود.

3- تأثیر منفی بر روابط اجتماعی: خیانت می‌تواند باعث کاهش اعتماد و سرشکستگی در روابط اجتماعی شود و در نتیجه باعث خروج افراد از روابط اجتماعی خود شوند.

4- تأثیر منفی بر کارایی و عملکرد: خیانت می‌تواند باعث کاهش کارایی و عملکرد افراد در زندگی شخصی و حرفه‌ای شود و برای آنها مشکلاتی را به وجود آورد.

نتایج یک پژوهش حاکی از آن است که مورد خیانت واقع شدن سلامت جسم و روان را به مخاطره می‌اندازد
خیانت زندگی هر دو طرف را به شدت تحت الشعاع قرار می‌دهد و حتی دامنه آسیب آن به افراد دیگر، مانند فرزندان نیز می‌رسد. خیانت همسر عوارض شدیدی دارد. نتایج یک پژوهش حاکی از آن است که مورد خیانت واقع شدن سلامت جسم و روان را به مخاطره می‌اندازد.

 

همسرانی که به آنها خیانت شده است، ممکن است عوارض زیر را تجربه کنند:
    اضطراب
    افسردگی
    افزایش اضطراب و اندوه
    اعتماد به نفس و عزت نفس پایین
    احساس شرم یا سرزنش کردن خود
    عصبانیت
    استرس پس از سانحه (PTSD)
    کاهش بازدهی در محل کارهمچنین احتمال بروز رفتارهای پرخطر از سوی افرادی که مورد خیانت قرار می‌گیرند، بیشتر است. این رفتارها شامل رابطه جنسی پرخطر یا برقراری رابطه جنسی تحت تاثیر مواد می‌شود. افزایش مصرف الکل یا مواد مخدر نیز یکی از این رفتارهای پرخطر است. پرخوری، کم غذا خوردن و افراط در ورزش کردن نیز از عوارض خیانت دیدن محسوب می‌شود. اگر همسرتان به شما خیانت کرده است، استفاده از مشاوره زوجین و کمک گرفتن از روانشناسان می‌تواند به شما کمک کند. همسرانی که می‌خواهند زندگی خود را پس از خیانت نجات دهند، می‌توانند برای داشتن یک رابطه توام با اعتماد و احترام از مشاور کمک بگیرند.

 

تاثیر خیانت بر همسر گناهکار
مسلماً همسر خیانت‌پیشه نیز باید عواقب خیانت خود را تحمل کند. رابطه نامشروع گاهی اوقات مدتی طولانی به درازا می‌انجامد و سال‌ها یا حتی ده‌ها سال مخفی می‌ماند. این خیانت تاثیر عاطفی و روحی شدیدی بر فرد گناهکار می‌گذارد. همسران خیانت‌کار باید افسردگی یا اضطراب شدیدی را تحمل کنند و احساس گناه مانند خوره روح آنها را می‌خورد. احساس گیر افتادن در تله و بدون یار و باور بودن نیز همواره همسر بی‌وفا را رنج می‌دهد. تغییر موقعیت به نظرشان دشوار یا غیرممکن می‌آید، در نتیجه رابطه نامشروع را باز هم ادامه می‌دهند. هرچه رابطه طولانی‌تر شود، فشار ناشی از آن نیز بیشتر می‌شود. اما ماه همیشه پشت ابر نمی‌ماند و خیانت سرانجام روزی برملا می‌شود. ترس یا مقاومت در برابر فاش کردن اسرار خیانت در درازمدت به هر دو طرف آسیب می‌زند.

امکان بهبود رابطه زناشویی پس از خیانت وجود دارد

اگر دو نفر هر دو مصمم باشند که رابطه زناشویی خود را به مسیر درست بازگردانند این امری کاملا ممکن است. با این وجود، دستیابی به آن هدف مستلزم صحبت‌های دشوار فیمابین و تلاش برای بازنویسی رابطه بین دو نفر به گونه‌ای است که برای هر دو طرف رضایت بخش باشد. با این وجود، گاهی اوقات وضعیت دشوارتر می‌شود. برای مثال، اگر  اگر زن در رابطه زناشویی متوجه شود که همسرش در واقع در جریانی متعددی از روابط بوده این وضعیت به معنای خیانت مزمن است و کار را دشوارتر می‌سازد.

تصور نکنید که خیانت لزوما مربوط به رابطه جنسی است

این احتمال وجود دارد که فردی که در یک رابطه زناشویی قرار دارد عمیقا احساس تنهایی کند. به طور خاص در مورد مردان این استدلال وجود دارد که آنان به دلیل رابطه جنسی خیانت می‌کند و در واقع رابطه جنسی به عنوان مقصر اصلی شناخته می‌شود در حالی که اغلب این گونه نیست. مردان می‌توانند هوس صمیمیت کنند و می‌خواهند احساس کنند دیده شده و شنیده می‌شوند. بسیاری از زنان می‌توانند صادقانه با دوستان شان صحبت کنند، اما مردان معمولا این کار را انجام نمی‌دهند و این می‌تواند باعث آغاز رابطه نامشروع و خیانت از سوی آنان شود. زمانی که خیانت رخ داد زن حاضر در رابطه زناشویی به طور طبیعی تصور می‌کند که به اندازه کافی جاذبه جنسی ندارد و یا اصولا فاقد جاذبه جنسی است. این در حالیست که چنین تصوری درست نیست.

مواجهه با احساس گناه

صرفنظر از آن که خیانت کشف شده باشد داشتن احساس گناه یک واکنش طبیعی و سالم به آسیب رساندن به کسی است و بدان معناست که شما سایکوپات یا روان آزار نیستید! مشکل زمانی رخ می‌دهد که احساس گناه به شرم تبدیل می‌شود. شرم می‌تواند برای بسیاری از مردان مشکل بزرگی باشد و خطرناک است. با این وجود، همه ما انسان‌ها ناقص هستیم و مرتکب اشتباه می‌شویم. اگر با شرم دست و پنجه نرم می‌کنید اگر از خود متنفر هستید و این احساس بر غذا خوردن، خوابیدن یا شغل شما تاثیر می‌گذارد و یا دچار اعتیاد به مواد مخدر شده اید آن زمانی است که باعث حمایت دریافت کنید. شما باید بدانید که انسان بدی نیستید. اگر دوست مناسبی برای صحبت ندارید به یک درمانگر مراجعه کنید.

به خودت اجازه احساس اندوه داشتن بده

از نظر اجتماعی این امری پذیرفتنی نیست که هنگام پایان رابطه در احساس بدبختی باقی بمانید، اما این مفید است که تشخیص دهید زمانی که در یک رابطه بودید نوعی نیاز را برآورده می‌کردید یک ارتباط برقرار می‌کردید و اکنون آن برآورده شدن نیاز‌ها از بین رفته است. احساس غم و اندوه، درد و مقداری افسردگی کاملا معتبر و قابل درک است حتی اگر در خلوت تان صورت گیرد.

گفتن ماجرا به طرف آسیب دیده

فقط شما می‌توانید تصمیم بگیرید که صادق باشید یا می‌توانید با حقیقت زندگی کنید و نمی‌خواهید به شریک تان صدمه بزنید در غیر این صورت شاید طرف مقابل متوجه خیانت شما شوند. بهترین راه مقابله با این وضعیت آن است که در یک جلسه حقیقت را بگویید نه آن که به مرور زمان چیز‌هایی را برای طرف مقابل تان بیان کنید. صادقانه بگویید خیانت با چه کسی رخ داد و چه مدت زمانی ادامه داشت. به همسرتان اجازه دهید تا چیز‌هایی را که می‌خواهد بداند بپرسد. هرگز در مورد جزئیات رخ داده چیزی نگویید چرا که باعث می‌شود آسیب آن تا سال‌ها در ذهن و روان او باقی بماند. اگر همسرتان اصرار دارد که جزئیات را برای او شرح دهید به او بگویید که نگفتن از سوی شما با هدف پنهانکاری و مخفی کردن اطلاعات نیست بلکه برای محافظت از اوست. به او بگویید اگر واقعا می‌خواهد بداند نیم ساعت دیگر دوباره بپرسد. در آن صورت با زمان دادن به طرف مقابل شاید او متوجه شود که نمی‌خواهد جزئیات بیش تری را بداند. در این باره وجود یک درمانگر واقعا می‌تواند کمک کننده باشد.

 

درباره خیانت‌هایی که تکرار می‌شوند چه می‌توان گفت؟
زمانی که خیانت‌ بارها تکرار می‌شود، مسلماً مشکلاتی وجود دارد. در این خصوص سوالاتی مانند موارد زیر به ذهن خطور می‌کند:
    آیا خیانت اول دلایلی داشته است که هیچ گاه برای رفع آنها اقدام نشده است؟چگونه با خیانت اول برخورد شده است؟
    آیا همسر گناهکار واقعاً از صمیم قلب پشیمان بوده است؟
    آیا همسر خائن به تقصیر خود اعتراف کرده است؟
    آیا طرف مقابل احساسات و واکنش خود و همسرش را تایید کرده است؟
این مشکلات مسکوت مانده زمینه را برای خیانت بیشتر آماده می‌کند. تکرار خیانت غالباً پی‌آمد اعتیاد جنسی است، همسر خیانتکار نه به دلیل وجود مشکل در رابطه زناشویی، که صرفاً به دلیل وسواس عملی دست به خیانت می‌زند. همسرانی که چندین خیانت زندگیشان را برآشفته می‌کند، باید به بررسی عامل‌های قبل و بعد از خیانت بپردازند و رفتارها، ارتباط و عواطف بروز یافته را مدنظر قرار دهند. به زوجین توصیه می‌شود که به نقش یکدیگر در دوران قبل و بعد از خیانت توجه کنند و درباره احساس گناه، شرمساری و آزردگی خود صادق باشند. بنیان خانواده پس از پشت سر گذاشتن زلزله‌ی خیانت باید به درستی ترمیم و تحکیم شود تا خیانت‌های آتی آن را به ویرانی نکشد. شک مداوم یا احساس بی‌ثباتی برای رابطه زناشویی مانند سم مهلک و کشنده است.(اگر میخواهید بدانید بعد از خیانت چطور باید زندگی مشترک خود را ترمیم کنید می‌توانید مقاله ترمیم رابطه بعد از خیانت را مطالعه کنید.)

 

 

از مشاور روانشناس کمک بگیریدروانشناسان با ارائه مشاوره زناشویی به بسیاری از جوانب خیانت و اثرات آن بر زندگی زناشویی و زوجین می‌پردازند. مشاوره راهکار مهمی برای کمک به پذیرش و درک خیانت است، همچنین مشاور زوجین را در مسیر رشد و بهبود رابطه راهنمایی می‌کند تا بتوانند پیوند زناشویی‌شان را تقویت کنند، دوباره به هم اعتماد کنند و راه ارتباط برقرار کردن با هم را یاد بگیرند. اکثر رابطه‌هایی که خیانت آنها را متزلزل کرده است، دوباره جان می‌گیرند و زوجین در این فرصت دوباره واقع‌بین‌تر می‌شوند و به درک عمیق‌تری از یکدیگر دست می‌یابند. مشاوره خانواده راهکاری مطمئن برای کمک به افرادی است که به تازگی متوجه خیانت همسر خود شده‌اند و برای جلوگیری از شوک و اضطراب پس از این کشف ناراحت کننده مفید است. مشاوره محیطی امن و کنترل شده را فراهم می‌کند تا همسران در چنین محیطی بتوانند:
    به طور عقلانی درباره اتفاقات فکر کنند.

 

    سوال و جوابی صادقانه داشته باشند.
    احساسات دردناکی مانند خشم و تنفر را به تدریج و به روشی معقول مدیریت کنند.آسیب و صدمه‌ای را که به همسرشان تحمیل کرده‌اند، درک کنند یا به نحوی مناسب برای این آسیب اندوهگین شوند.

 

کمک گرفتن از  مشاوره خانواده به شما کمک می‌کند ریشه مشکلاتتان تا پیدا کنید!
یکی از جنبه‌های مهم مشاوره خانواده با روانشناسان، روش خاصی است که مشاوران برای پرداختن به مشکلات درازمدت ریشه‌ای زمینه‌ساز خیانت به کار می‌گیرند. این روش آگاهی و درک طرفین از دلیل خیانت را افزایش می‌دهد و روشی را برای پیشگیری از خیانت دوباره در آینده ارائه می‌دهد. مشاور به زوجین کمک می‌کند تا با بررسی صادقانه‌ی نقاط قوت و ضعف خود، ماهیت رابطه‌شان را تشخیص دهند. به این ترتیب الگوهای ناسالمی، مانند هم‌وابستگی یا سوءاستفاده عاطفی مشخص می‌شود که در روند مشاوره و درمان به آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

مشاورین برای کنار آمدن با خیانت همسر و حل مسائل، راهکارهایی را برای شما پیشنهاد می‌دهند
هنگامی که با خیانت مواجه می‌شوید، می‌توانید با انجام راهکارهای زیر همراه با مشاوره به تدریج نیرو و روحیه از دست رفته خود را بازیابید و دوباره درباره بازسازی زندگی خود تصمیم بگیرید.

نوشین کلاته خبرنگار و دبیر سرویس

منبع فرتاک نیوز
ارسال نظر

تبلیغات متنی