کد خبر : 1640

سلامت

بر اساسِ جامع‌ترین تحقیقی که انجام شده، کارشناسان دریافتند که بیماری دیابت نوع دوم با افزایش خطر ابتلا به ۵۷ بیماریِ بلندمدت مرتبط است. همچنین خطر ابتلا به سرطان در این افراد ۹ درصد بالاتر از دیگران است.

به گزارش ورنداز :

خطر ابتلا به ۵۷ عارضه شاملِ سرطان، بیماری کلیه و بیماری‌های عصبی در افرادی که دیابت نوع‌دوم دارند بسیار بالاست.

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان دیابت نوع‌دوم دارند که با اضافه‌وزن یا غیرفعال بودن یا سابقه خانوادگی دیابت نوع‌دوم مرتبط است. به‌خوبی شناخته شده است که این عارضه خطر انواع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

اکنون محققان در دانشگاه کمبریج در انگلستان موفق شده‌اند میزانِ دقیقی را که بیمارانِ دیابتِ نوع‌دوم در معرض ابتلا به سایر عوارض هستند، نشان دهند.

در جامع‌ترین تحقیقِ مشاهده‌ای که تاکنون در این زمینه انجام شده است و شرکت‌کنندگان میان‌سال با و بدونِ بیماریِ دیابت نوع‌دوم در آن مشارکت کردند، کارشناسان دریافتند که این وضعیت با افزایش خطر ابتلا به ۵۷ بیماریِ بلندمدت مرتبط است.

کسانی که به دیابت نوع‌دوم مبتلا بودند به طور متوسط ۵‌سال زودتر از سایر افرادی که این بیماری را نداشتند به عوارض نامبرده دچار شده بودند.

کارشناسان این مطالعه را هشداردهنده توصیف کردند و گفتند این تحقیق لزوم اقدامات فوری برای کاهش خطر ابتلای تعداد بیش‌تری از افراد به دیابت نوع‌دوم را نشان می‌دهد.

این مطالعه نیازمند داوری است و در کنفرانس دیابت انگلستان ارائه شده است.

برای انجام این مطالعه داده‌های ۳ میلیون از شهروندان انگلستان، به همراه تاریخچه سلامت عمومی و ۱۱۶ نوع از بیماری‌ها که معمولاً در سنین میان‌سالی شایع است، بررسی شد.

برطبق این مطالعه کسانی که دیابت نوع‌دوم داشتند، بیش‌تر امکان داشت که به ۵۷ بیماری دیگر دچار شوند و خطر ابتلا به سرطان در این افراد ۹ درصد بالاتر از دیگران بود.

افرادی که دیابت نوع‌دوم داشتند، ۵.۲‌ برابر بیش‌تر از سایرین به بیماری‌های لاعلاج و کشنده کلیه، ۴.۴ برابر بیش‌تر به سرطان کبد و ۳.۲ برابر بیش‌تر به بیماریِ تباهی لکه زرد (که باعث نابینایی می‌شود) دچار شده بودند.

وقتی نوبت به بررسی بیماری‌های مرتبط با دستگاه گردش خون رسید، خطر ابتلا به ۲۳ از ۳۱ عارضه در بینِ مبتلایان به دیابت نوع‌دوم بالاتر بود.

دیابت نوع دوم خطر بیماری‌های عصبی را ۲.۶ برابر، خطر بیماری‌های چشمی را ۲.۳ برابر، خطر مسائل مرتبط به گوارش را ۱.۹ برابر و خطر بیماری‌های روانی را ۱.۸ برابر بالاتر بوده بود.

این مطالعه روی افراد ۳۰ سال به بالا متمرکز بود. کارشناسان دریافتند که در افراد بالای ۵۰ سال که دچار دیابت نوع‌دوم هستند، خطر ابتلا به این عوارض به مراتب افزایش پیدا می‌کند.

کارشناسان اعلام کردند که این پژوهش هشدار به افرادی است که در معرض ابتلا به دیابت نوع‌دوم قرار دارند برای آنکه خطر ابتلا به این بیماری را در خود کاهش دهند و همین‌طور هشدار به افرادی است که هم‌اکنون دچار این بیماری هستند، برای آنکه به مراقبت‌های روتین و منظم دسترسی داشته باشند و بتوانند وضعیتِ خود را مدیریت کنند.

دکتر لوآنلوآن سان، که یکی از نویسندگان ارشد این پژوهش است، می‌گوید: «این پژوهش نشان می‌دهد که پیش‌گیری و به تأخیر انداختنِ دیابت نوع‌دوم برای کم کردنِ خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها در میان‌سالی بسیار «حیاتی» است.»

منبع فرادید
ارسال نظر

آنچه دیگران میخوانند :
تبلیغات متنی